پروفیل سپری آلومینیوم
پروفیل سپری آلومینیوم که با نام دیگر پروفیل T شکل نیز شناخته شده است، یکی از قطعههای پروفیل آلومینیوم میباشد که سطوح قطعه آن به صورت T شکل میباشد. در لغت پروفیل به معنای ثابت بودن قطعه در طولی از پیش تعیین شده است. سپری آلومینیومی به قطعاتی از جنس آلومینیوم گفته میشود که از یک طول به شکل عمود در امتداد آن عرض میباشد.
کاربرد بسیار این پروفیل در صنایع و ساخت و ساز است. ساخت و تولید این پروفیل نیز به دو روش فابریک و پرسی انجام میشود که البته تولیدات به صورت پرسی از مرغوبیت پایینتری در مقایسه با نوع فابریک برخوردار هستند.
همه چیز درباره پروفیل آلومینیوم سپری
پروفیل آلومینیومی از نوع سپری یا همان پروفیل تی از پر استفادهترین قطعات فلزی در صنایع گوناگون به حساب میآید. اندازههای مورد توجه در این پروفیل عرض و طول یا ضخامت آن است.
پروفیلهای سپری از نظر شکل ظاهری لبه تیز و یا گرد دارند. اسم پروفیل سپری را به این دلیل به این پروفیل آلومینیوم دادهاند؛ زیرا لبههای خارجی و پایه آن با دیگر ضلعهای آن مساوی است. پهنا و عرض این نوع پروفیل از ۹/. تا ۲/۵ میلی متر بوده و طول سپری از ۶ تا ۱۲ متر است.
پروفیل آلومینیوم سپری در تولید سازههای فلزی، در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد: مثلا در ساخت سقفهای شیشهای و انواع نورگیر مورد استفاده قرار میگیرد و تحت عنوان قاب آجرهای شیشهای و کنترل کننده در چند مدل ساخت و سازهای مهم از جمله سد سازی کارایی دارد. این مدل سپری به شکل خرد شده برای شکل دادن به اتصالات در ساختمانها استفاده میشود و به این قطعات کوچکتر پروفیل از نوع سپری لقمه میگویند.
این سازه در اندازههای استاندارد ۳ و ۶ متری تولید و عرضه میشود، یا بر طبق درخواست سفارش دهنده ساخته خواهد شد. انجام کارهای برشکاری این پروفیل آلومینیومی با اندازه برشی که مد نظر خریدار است و با دستگاه برش سی ان سی انجام میشود که بر اساس استانداردهای لازم صورت میگیرد.
چگونگی تولید پروفیل سپری آلومینیوم
چگونگی تولید و مراحل ساخت پروفیل آلومینیوم سپری، مشابه با دیگر پروفیلهای آلومینیومی به روش اکستروژن است. به این صورت که بیلت آلومینیومی با دیدن حرارت بالا نرم شده و در دستگاه اکستروژن گذاشته میشود که با نیروی پر فشار بازوی هیدرولیکی در قالب گذاشته شده و شکل قالب پیش فرض را به خود میگیرد و با توجه به تولید نهایی و محصولی که مد نظر است، پولیش، آنودایز، براش و رنگ پودری بر روی آنها صورت میگیرد.
ویژگیهای پروفیل سپری
رنگ ثابت و تنوع رنگی این محصول، باعث شده است که پروفیل آلومینیومی از نوع سپری آن به علت تنوع انواع رنگی که دارد، از جمله نقرهای خام آن و همچنین رنگ پودری الکترواستاتیک، در دسته بندی رنگهای مختلف، خدمات آبکاری آنودایز در دسته متنوع رنگهای مشکی، طلایی، شامپاین و رنگ طرح چوب کاربرد زیادی داشته باشد.
قابلیت شکلپذیری و انعطافپذیر بودن این پروفایلها، امکان خم و راست شدن آن را برای به کار بردن در خدمات گوناگون را به راحتی فراهم میآورد و از مهمترین سازههای جایگزین برای فلز آهن نیز به حساب میآید.
سبک وزن بودن پروفیل سپری آلومینیوم، در مقایسه با دیگر فلزات بسیار سنگین، کارایی آن را در اکثر صنایع از جمله صنعت ساختمانسازی، بالا برده است.
زیبایی ظاهری و ظاهر شگفتانگیز این پروفیل از دیگر ویژگیها و امتیازات این سازه به حساب میآید.
از جمله استحکام و استقامت بالای این محصول باعث شده است که در بسیاری از ساخت و سازها، جهت مقاومسازی مورد استفاده قرار گیرد.
امکان نصب آسان و بدون زحمت این سازه، از دیگر مزیتهای مفید آن محسوب میشود.
غیر قابل سوختن بودن این محصول از دیگر ویژگیهای مهم، پروفیل تی است.
پروفیل تی در شرایط جوی متغیر دارای دوام بالایی میباشد.
امکان جوشکاری کردن این سازه از مزایای آن شناخته شده است.
پروفیل آلومینیوم سپری از استقامت بالا در مقابل فرسودگی و خوردگی برخوردار میباشد.
پروفیل تی سازگار با محیط زیست بوده و امکان شرایط بازیافت را دارد.
موارد استفاده از پروفیل سپری آلومینیوم
همانطور که گفتیم این نوع پروفیل آلومینیومی با توجه به مزایای بیشماری که دارا میباشد، قابل استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت ساخت و ساز است. با توجه به اینکه این سازه را میتوان با نظر مشتری در طرح و ابعاد مختلف تولید کرد، پس این موضوع کاربرد آن را بیشتر میکند.
از جمله موارد استفاده از این پروفیل آلومینیوم سپری به شرح زیر است:
در ساخت و ساز و عمران، جهت تولید درب و پنجرههای حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، نورگیرها، نماهای شیشهای، اتصالات گلخانهها، سازههای صلب و سازههای فلزی، اسکلت پل به ستون، ساخت سازههای فلزی، جهت تولید سقفهای کاذب، صنعت دکوراسیون داخلی و عملیات سد سازی.