تراشکاری فلزات

امروزه از فلزات در صنعت های مختلف استفاده می شود. یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه کنید شکل دادن به فزات می باشد که باید با انواع آن و جنس های مورد استفاده در این راستا آشنا شوید. از کهن ترین روش های شکل دهی به قطعات به شکل دلخواه، تراشکاری می باشد تراشکاری که است که با قدرت و چرخش معینی به شکل دهی فلزات می پردازد.

لازم به ذکر است که از روش تراشکاری ابتدا برای شکل دادن به چوب استفاده می کردند حال با کمک ماشین تراشکاری، به فلزات شکل می دهیم و می توان اشکال مختلفی مانند تراشکاری مخروطی، تراشکاری استوانه ای، منحنی یا شیاردار را ایجاد کند. همچنین به روش آج زنی و سوراخ کاری هم می توان شکل داد.

فرآیندهای تراشکاری

 

1- تراشکاری


اولین مرحله ماشین کاری همین مرحله تراشکاری است این مرحله به این شکل انجام میشود که قسمت تحت تراشکاری میچرخد اما ابزار برش موازی با محور حرکت میکند. همچنین در این فرآیند بسته به هدف تراشکار میتوان قطعه را از داخل یا خارج تراش داد.


2- تراشکاری مخروطی


با کمک دستگاه سی ان سی و ابزار های شکل دهی همچنین یک همراه هیدرولیکی برای تراشکار های کم تجربه استفاده میشود.


3- شیار تراشی


این مرحله همانطور که از اسمش مشخص است با کمک وسیله و دستگاه ها شیاری در خارج استوانه ساخته میشود. در این مرحله با کمک قلم مخصوص تراش یعنی قلم شیار تراش به آرامی آن به داخل نفوذ میکند و شیاری میتراشد.


4- پیچ تراشی


برای این مرحله از ماشین تراشکاری با دنده های مخصوص پیچ بری کمک میگیرند. در نهایت با کمک گرفتن از ابزار مخصوص به این کار و میله پیچ مورد نظر تراشیده میشود.


5- آج زنی


در این مرحله شیار هایی منظم در طول قطعه ایجاد میگردد.