برش آلومینیوم
آلومینیوم یکی از همه کاره ترین و پرکاربردترین فلزات در سراسر جهان در کارگاه ها و تاسیسات فلزکاری است. علیرغم اینکه آلومینیوم به راحتی قابل ماشینکاری است، برخی از چالش ها را به همراه دارد. از آنجایی که برش آلومینیوم معمولاً آسان است، برخی از مبتدیان در نگه داشتن خطوط برش خود مشکل دارند. آلومینیوم نرم است، به سرعت گرم می شود و اگر به درستی بریده نشود، می تواند تاب خورده یا خم شودو در بهترین حالت، این کار باعث می شود صنعتگر کار بیشتری برایش تراشیده شود. در بدترین حالت، می تواند یک پروژه خوب را خراب کند. به همین دلیل است که داشتن تیغه، ابزار و روش مناسب برای برش کامل هر بار ضروری است.
اره گرد
استفاده از اره های مدور آسان و همیشه در دسترس است. آنها برای برش های مستقیم روی ورق فلز به خوبی کار می کنند، اما برای کارایی بهتر این ابزار ها باید از تیغه های مدور مخصوص برش آلومینیوم استفاده کنند. اره های مدور بهترین انتخاب برای مقاطع ضخیم تر نیستند، اما برای برش های سریع و مناطق کوچکتر ایده آل هستند. اره های دایره ای انتخاب های بسیار خوبی برای برش های دقیق روی آلومینیوم هستند، به ویژه برای آماده سازی برای کارهای دقیق تر.
مراحل آبکاری آلومینیوم
آبکاري آلومينيوم شامل مراحل تمیزکاری، چربی گیری، خنثی سازی و زینکات می باشد.
مرحله تمیزکاری در آبکاری آلومینیوم
تمیزکاری اولین مرحله آبکاري آلومينيوم است. غوطه وری در محلول باعث حذف بقایای پرداخت کاری و زایده های عملیات مکانیکی خواهد شد. در صورتی که مواد تمیز کاری (چربی زدایی) حاوی ماده اکتیو کننده باشد، نیازی به چربی گیری برقی نیست. روش چربی زدایی التراسونیک یا شست شوی التراسونیک روشی کاربردی برای چربی زدایی است. در این روش ابتدا قطعه الکتریکی یا هر نمونه در یک مایع که غالبا آب است غوطه ور شده و تحت تاثیر امواج در محدوده فراصوت قرار می گیرد. این ارتعاشات حاصله موجب حذف اکثر آلودگی ها می شود. این روش برای جداسازی مواد چسبنده از سطح قطعاتی که از قبل پرداخت مکانیکی شده اند، توصیه می شود. در این مرحله باید از مواد مخصوص استفاده شود و رعایت شرایط لازم به عمل آید.
مرحله چربی گیری در آبکاری آلومینیوم
مرحله دوم ابکاری الومینیوم ، چربی گیری است. این مرحله، بعد از چربی زدایی برقی، برای حذف لایه اکسیدی باقی مانده سطح قطعه انجام می شود. یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع مواد چربی گیر، فعال کردن سطح قطعه است. این کار با ترکیبات متفاوت با روش کاتدیک و یا آندیک مورد استفاده قرار می گیرد.
مرحله خنثی سازی در آبکاری آلومینیوم
خنثی سازی مرحله سوم ابکاری الومینیوم است. مواد قلیایی که در عملیات قبلی بر روی سطح قطعه باقی مانده اند، در محلول خنثی سازی برداشته می شوند و سطح قطعه را فعال می کنند. که جهت این کار باید از مواد اسیدی استفاده نمود. اما باید توجه داشت، از اسیدهای خشک مانند اسید فلوریدریکی که خاصیت فعال کنندگی نیز دارد، استفاده شود. از اسید سولفوریک و کلریدریک به دلیل خوردگی شدید، حتی در زمان کوتاه نباید استفاده شود. زیرا موجب بی کیفیتی محصولات ابکاری الومینیوم می شود.
مرحله زینکات در آبکاری آلومینیوم
در مرحله آخر ابکاری الومینیوم، بعد از یک سری پاکسازی، از زینکات و استانات استفاده می شود. سطح آلیاژ های آلومینیوم را در پایان با یک فیلم بسیار نازک از فلز روی یا قلع به طور پراکنده می پوشانند. زینکات در اصل شامل یک محلول قلیایی از روی، مانند هیدروکسید روی است. استانات نیز به صورت پایه شامل یک محلول قلیایی از قلع، مانند هیدروکسید قلع است. محلول زینکات یا استانات برای هر آلیاژ آلومینیوم مستقل است.
اره برقی
اره برقی ابزاری مفید برای برش قطعات کوچکتر آلومینیوم است. می توانید از آن برای برش لوله و میله استفاده کنید، اما زمانی که به طول کوتاه تری از ورق آلومینیوم نیاز دارید نیز موثر است. خوشبختانه، در این روش تیغه های دستگاه قابل تعویض هستند و در صورت شکستن و کند شدن می توان آنها را تعویض نمود.
دستگاه CNC
روش های ذکر شده در بالا هنگام برش ورق های نازک آلومینیومی یا میلگردهای آلومینیومی بهترین کاربرد را دارند. ماشین ابزارهای CNC با سرعت بالا برخی از بهترین گزینه ها را برای کارهای دقیق تر ارائه می دهند.
تراش ها و آسیاب های CNC قطعات آلومینیومی ضخیم را به قطعات نهایی تبدیل می کنند به طوری که می توان از آنها برای ایجاد کل دوره های تولید قطعات یکسان استفاده کرد.
برش پلاسما
برش پلاسما یک فرآیند ذوب است که در آن از یک جت گاز یونیزه در دماهای بالاتر از 20000 درجه سانتیگراد برای ذوب و خارج کردن مواد از برش استفاده می شود. قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه کار ایجاد می شود. الکترود در یک نازل گاز فرو رفته است که قوس را منقبض می کند و باعث تشکیل جت پلاسمای باریک، با دمای بالا و سرعت بالا می شود. برش قوس پلاسما روی آلیاژهای رسانای الکتریکی از جمله کربن ساده و فولادهای ضد زنگ، آلومینیوم، آلیاژهای نیکل و تیتانیوم کار می کند.
مته کاری
روش دیگر برای برش قطعات آلومینیومی، مته کاری است. در این روش یک مته متصل به دستگاه CNC از پیش برنامه نویسی می شود تا اشکال و خطوط مورد نیاز را از دل قطعات آلومینیومی بیرون آورد.